Chili con carne

charakter trasy: namiotowa
prowadzący: Tadek Joniewicz, Łukasz Sztern 
termin: 28.04 - 04.05.2003r.
start: 28.04.03 PKP Krosno, po przyjeździe pociągu z Warszawy 

trasa: 
28.04 Tylawa - Piotruś - Zawadka Rymanowska
29.04 Zawadka Rymanowska - Cergowa - Kamionki
30.04 Kamionki - Chyrowa - Huta Polańska
01.05 Huta Polańska - Radocyna (rano w Hucie Polańskiej można do nas dołączyć)
02.05 Radocyna - Banica
03.05 Banica - Owczary
04.05 Owczary - Gorlice >>> dom

80 dag mielonego mięsa wołowego, 2 puszki czerwonej fasoli, 1 puszka pomidorów pellatti, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 papryka chili, 1 koncentrat pomidorowy, trochę oleju, sól, pieprz, papryka w proszku.
Wołowinę usmażyć na oleju; cebulę i czosnek dodać do mięsa i dusić. Po 5 min. Dodać paprykę chili (posiekaną) dodać pomidory wraz z zalewą i dusić 40 min. Fasolę odsączoną i koncentrat dodać na 5 min. przed końcem duszenia. Doprawić wedle uznania.

Spóźnialskich oczekujemy rano 01.05.03 w Hucie Polańskiej. 

Kontakt: Tadek tel. 0 601 292 593, e-mail: basior04@wp.pl
Łukasz tel. 0 600 033 173, e-mail: Lukasz.Sztern@mercury.ci.uw.edu.pl

spotkanie przedwyjazdowe: Nie przewidujemy. Jeżeli ktoś chce uzyskać bardziej szczegółowe info. lub potrzebuje wsparcia moralnego przed wyjazdem to prosimy o telefon na numery podane.