Oto co powinniście ze sobą zabrać:
- SPRZĘT: plecak, śpiwór, karimata, latarka i zapasowe baterie, menażka, kubek, łyżka, nóż, na trasy namiotowe – namiot (konieczny kontakt z prowadzącym!).
- UBRANIE: ciepły sweter lub polar, coś od deszczu, wygodne, grube skarpety, rozchodzone buty trekkingowe, mogą się też przydać sandały.
- JEDZENIE: na trzy dni: 2*300 g nie psującego się mięsa (salami, sucha kiełbasa, konserwa); 500 g ryżu lub makaronu; paczka sosu; kostki rosołowe; koncentrat pomidorowy; kukurydza lub groszek; cebula; warzywa na kanapki; 1 CHLEB; 1/2 kg suchej kiełbasy; rybki lub pasztet; 300g żółtego sera i/lub topserki; dżem; 3 słodzone kisiele; rodzynki; 2 tabliczki czekolady; herbata; cukier; przyprawy.
- DOKUMENTY: dowód osobisty, paszport, legitymacja szkolna lub studencka.
- APTECZKA: leki osobiste, gaziki jałowe, plastry z opatrunkiem, bandaż elastyczny.
UWAGA! Pamiętajcie, żeby wszystko pakować w szczelne worki foliowe! - nie ma nieprzemakalnych plecaków, a spanie w mokrym śpiworze nie należy do przyjemności!
Rajd odbywa się na terenie górskim w strefie przygranicznej.
Górski telefon alarmowy: 601 100 300
Telefony do Bieszczadzkiej Grupy GOPR: 0 13 463 22 04 i Krynickiej Grupy GOPR: 0 18 471 29 33. Wprawdzie nie ma tu dużych wysokości i nadzwyczajnych trudności, ale prosimy o rozwagę.
Udział w Rajdzie bierzecie na własną odpowiedzialność.